Açılışlar

2016 - 2017 Akademik Yıl Açılış Töreni Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde 2016-2017 akademik yıl açılış töreni Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Başbakan Yardımcısı Kurtuluş tören öncesi Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret etti

Yayın tarihi : 14 Ekim 2016

Akademik yılı açılış törenine; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı,  Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, rektör yardımcıları, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler ve Çanakkale protokolü katıldı.

Troya Kültür Merkezi’nde Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, müzik ve şiir dinletisi ile başlayan törende bir konuşma yapan Rektör Acer, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin son yıllarda çok önemli gelişmeler göstererek 55. sıradan 34. sıraya yükseldiğini belirtti.

Üniversitenin rektörlüğü döneminden önceki 4 yılda ilmin ve vatanseverliğin rehberliğinde değil, gayrimeşru, halkın iradesinin dışındaki yapının, gayrimeşru amaçlarına hizmet eden bir yönetim tarafından yönetildiğini söyleyen Acer öğrencilere de seslenerek şunları söyledi.

Rektör Acer’in ardından konuşan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretimin en güçlü halkasının üniversiteler olduğunu söyledi.

‘’Skes- Picot’un 100.Yılında Bir Barış Vizyonu’’ " konulu Akademik Yıl Açılış Dersi’ni vermek üzere kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ise Ortadoğu’daki bugünkü anlaşmazlıklarının altından bu anlaşmanın çıktığını belirterek şunları söyledi.

Tören, Rektör Acer tarafından Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş’a sunulan hediye ve plaket takdiminin ardından sona erdi.

Haber: Erkan Özavcı - Kamera&Montaj: Hüsnü Aksoy

Genel Yayın Yönetmeni: Vural Bulut