Açılışlar

Tarım Bakanı Faruk Çelik, Ulusal Peynir Çalıştayı Açılışına Katıldı

4-6 Mayıs 2017 tarihleri arasında Çanakkale’de düzenlenen Peynir Çalıştayı’nın açılışı Kolin Hotel Megaron Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çanakkale Ticaret Borsası ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) organizasyonuyla düzenlenen çalıştayın açılışına Bakan Çelik’in yanı sıra Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Rektör ...


Yayın tarihi : 05 Mayıs 2017
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

4-6 Mayıs 2017 tarihleri arasında Çanakkale’de düzenlenen Peynir Çalıştayı’nın açılışı Kolin Hotel Megaron Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çanakkale Ticaret Borsası ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) organizasyonuyla düzenlenen çalıştayın açılışına Bakan Çelik’in yanı sıra Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen ile il protokolü, sektör temsilcileri ve üreticiler katıldılar.

Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada Çanakkale’nin zengin ürün çeşitliliği olan bir şehir olduğunu belirterek tarım ve hayvancılıkta iddialı olduğunu söyledi. Üzen, Çanakkale’nin 38 tarım ürününde Türkiye’de ilk 10’a girdiğini kaydetti.

Vali Orhan Tavlı; Çanakkale’nin turizm şehri olduğu kadar bir tarım şehri de olduğuna dikkati çekerek “Tarım ve Hayvancılık, ülkelerin kalkınması için hayati öneme sahip, birbirinden ayrılmaz iki sektör olup ülkenin refahına ve zenginliğine kaynaklık eder. Bu iki sektör hiçbir ülkenin vazgeçemeyeceği önemli kalkınma alanlarıdır. Çanakkale, tarihi ve turizm şehri olduğu kadar da bir tarım şehridir.” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise ÇOMÜ’nün bu yıl 25. yılını kutladığına vurgu yaparak üniversitemizin bu yıl itibariyle Türkiye’nin ilk 20 üniversitesi arasına girdiğini, rakamların dışında kalite açısından konuştuğumuzda kendisinden önce kurulmuş bazı üniversiteleri geride bırakarak kalite açısından da Türkiye’nin ilk 30 üniversitesi arasına girmeyi başardığını ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de coğrafi işaretlemenin öneme değindi.

Protokol konuşmalarının ardından, Halk Bahçesi’nde Peynir Tadım Etkinlikleri’ne geçildi. Bakan Çelik ve beraberindekiler alandaki standları ziyaret ederek, peynir tadımı gerçekleştirdiler.