Açılışlar

Uluslararası Balkan Tarihi ve Kültürü Sempozyumu Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Uluslararası Balkan Tarihi ve Kültürü Sempozyumu Açılış Töreni Gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 07 Ekim 2016

Trakya Üniversiteler Birliği’nin girişimi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin ev sahipliğinde Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyumun açılış törenine Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem,  Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Çan Belediye başkanı Abdurrahman Kuzu,  tarihçiler, araştırmacılar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmalarına geçildi. Sempozyumun ilk açılış konuşmasını, Düzenleme Kurulu Sekreteri Doç. Dr. Aşkın Koyuncu yaptı.

Konuşmaların ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyelerinin sunduğu müzik dinletisine geçildi.

Müzik Dinletisi’nin ardından sempozyum’a katkı sunan kişi ve kurumlara plaket takdimi yapıldı.

Ardından, 6- 8 Ekim tarihleri arasında devam edecek kongrenin oturumlarına geçildi.

Haber: Erkan Özavcı / Kamera& Montaj: Kasım Ertuğrul

Genel Yayın Yönetmeni: Vural Bulut