Bilim ve Teknoloji

1.Proje Pazarı Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Çanakkale Valiliği’nin himayesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ev sahipliğinde 12-13 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan 1.Proje Pazarı etkinliğinin hazırlık toplantısı Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Yayın tarihi : 21 Kasım 2017

Toplantıya Vali Vekili Tahir Şahin, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer,  ÇOMÜ Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Ali Şahin Örnek, akademisyenler, iş adamları, proje uzmanları, ilgili kurumlar ve basın mensupları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer; proje pazarı fikrinin nasıl oluştuğunu ve ne ifade ettiğini anlattığı konuşmasında, her şeyden önce genele bakmanın gerekliliğine değinerek, ‘’Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana bazı dönemler sekteye uğratılmış olsa da ülkemiz, gelişimini güçlü bir şekilde devam ettirerek dünyanın en büyük 16 ekonomisinden birisi oldu’’ dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden 1. Proje Pazarı etkinliğinin bilgilendirme sunumunu yaparak, gerçekleştirilecek etkinlik ile Ar-Ge ve proje kültürünün geliştirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından toplantının soru cevap bölümüne moderatörlük yapan ÇOMÜ Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Ali Şahin Örnek, Proje Pazarı etkinliği ile yenilik potansiyeli taşıyan fikirlerin ödüllendirileceğini belirterek etkinliğin önemli bir amacının da iş fikirlerinin marka, patent gibi çeşitli mülkiyet hakları kapsamında ekonomiye kazandırılması olduğunu belirtti.