Eğitim

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Üniversitenin kuruluşunun 25. Yılında Eğitim Enstitüsü’nden Eğitim Fakültesi’ne geçen süreçte Anafartalar Kampüsünde öğretmenlik yapmış öğretmenleri ağırladı.

Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, davetli öğretmenler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.  Tören ...

Yayın tarihi : 27 Kasım 2017

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi aynı zamanda Troy Oda Orkestrası Şefi olan Tamer Bektaş yönetiminde ‘’Müzik Dinletisi’’ gerçekleştirildi.

Ardından ‘’Kirazlı’dan Anafartalar’a Öğretmen Okulları’’ adlı belgesel izlendi. Belgeselde, Çanakkale’de Öğretmen Yetiştiren Kurumlar’ın Eğitim Fakültesi’ne dönüşümü anlatıldı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç yaptığı konuşmada Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin 25. yıl uygulamaları kapsamında düzenledikleri Öğretmenler Günü Kutlama Programı’nda bu zamana kadar Eğitim Fakültesi’nde emeği geçen öğretmenleri ve çalışanları unutmadıklarını, onları yeniden bir arada görmenin kendilerine büyük mutluluk verdiğini söyleyerek, Öğretmenler Günü”nü kutladı.

Konuşmanın ardından mezunlardan Ahmet Göç, ÇOMÜ’den emekli olan Prof. Dr. İsmet Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Tören emeği geçen öğretmenlere plaket verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.