Eğitim

ÇOMÜ'de ''Yürü Kardeşim Ayaklarına Kudüs Gücü Gelsin'' Adlı Etkinlik Düzenlendi.

ÇOMÜ Doğu- Batı Topluluğu “Yürü Kardeşim Ayaklarına Kudüs Gücü Gelsin” adlı  etkinlik düzenlendi.

İçdaş Kongre Merkezinde düzenlenen etkinliğe Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yayın tarihi : 08 Aralık 2015

Etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Doğu- Batı Topluluğu başkanı Beytullah Gürbüz yaptığı konuşmada ‘’Nasıl ki Miraç Kudüs’ten gerçekleşti, ümmetin Miracı da medeniyetler şehri, peygamberler şehri Kudüs’ten gerçekleşecek’’ dedi.

Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun ise bu coğrafyanın, insanı manevi olarak çok etkilediğini ama Mescid-i Aksa’nın esaret altında olmasının ise insanı çok üzdüğünü söyledi.

Geceye Kudüs şairi Nuri Pakdil 3 G bağlantısı ile konuk oldu.

Ardından Kudüs tarihi uzmanı Musa Biçkioğlu konuklara İsrail’in Filistinlilere yaptığı zulümleri tarihsel bağlamda anlattı.

Etkinlikte; Kısa Film gösterimi, şiir dinletisi, kum sanatı, müzik dinletisi gibi etkinlikler yapıldı. Programın sonunda ise yapılan çekilişle Kudüs seyahati kazanan davetliler belirlendi.

Haber& Kurgu: Erkan Özavcı Kamera Muhammet Alınlı