Dünya İstatistik Günü Tanıtım Etkinliği Gerçekleştirildi

TÜİK Balıkesir Bölge Müdürlüğü Tarafından Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, dekanlar, TÜİK yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Yayın tarihi : 20 Kasım 2015

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Rektör Acer, bilgi ve istatiğin öneminden bahsederek, son yıllarda Türkiye’de iletişim sisteminin gelişmesiyle birlikte bilgi ve istatistiğin değerinin eskiye nazaran daha iyi anlaşılmaya başlandığını söyledi.

TÜİK Balıkesir bölge müdürü Metin Öcal ise, yaptığı konuşmada Dünya İstatistik günü dolayısıyla farkındalığın arttırılması, istatistik bilincinin geliştirilmesi için bu organizasyonu düzenlediklerini belirterek, ‘’Türkiye’de İstatistik’’ konulu bir sunum yaptı.

Haber&Kamera: Erkan Özavcı / Kurgu: Hüsnü Aksoy