İkinci Uluslararası Sosyal Bilimler Eğitimi Sempozyumu Başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen İkinci Uluslararası Sosyal Bilimler Eğitimi Sempozyumu İÇDAŞ Kongre Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda başladı.

Yayın tarihi : 02 Kasım 2018

Sempozyumun açılış törenine Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Mustafa Görün, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, dekanlar, müdürler, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Okan Yaşar’ın konuşmasına geçildi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç ise “Ülkemizde sosyal bilimler alanında öncelikli yapılması gereken çalışmalardan biri bu alanda yapılan bilimsel araştırmaların desteklenmesi ve teşvik edilmesidir” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise konuşmasında eğitimi sihirli kimyasal bir formüle benzeterek bu formülü oluşturan her bir unsurun çok önemli olduğunun altını çizdi ve aile içindeki eğitimin önemine dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından Öğr. Gör. Tamer Bektaş önderliğinde bir müzik dinletisi gerçekleştirildi. Sempozyum açılış töreni, katkı sunan kurum ve kişilere teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.