Otizmle Yaşamak Konulu Konferans Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Çocukluk Bizde Kalsın Derneği işbirliği ile  “Otizmle  Yaşamak” konulu konferans Troya Kültür Merkezinde  gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 20 Kasım 2015

Hollanda Otizm Derneği üyesi Birsen Başar'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu müdürü Yardımcı Doçent Dr. Enver Yolcu, Çocukluk Bizde Kalsın Derneği Başkanı Sema Güzey Kandemir, akademik personel, öğrenciler ve otizmli çocuğu bulunan aileler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Enver Yolcu yaptığı konuşmada, Dünyada 70 milyon bireyin otizmli olduğunu ve bu rakamın da azımsanmayacak bir rakam olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından kendisi de otizmli olan ve bu alanda üniversite eğitimi alan Hollanda Otizm Derneği Üyesi Birsen Başar sunumuna başladı.

Konferansın ardından Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu, konuşmacı Birsen Başar'a plaket takdim etti.

Haber: Fatma Akgül/Kamera: Ceren Şahin

Genel Yayın Yönetmeni: Vural Bulut