Eğitim

Sancak’lı Boşnak Öğrencilerden ÇOMÜ’ye Ziyaret

Sırbistan’ın güneyinde Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesi şehirlerinden Tutin’de eğitim öğretim yapan Tutin Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni ziyaret ettiler.


Yayın tarihi : 04 Mayıs 2018
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Sırbistan’ın güneyinde Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesi şehirlerinden Tutin’de eğitim öğretim yapan Tutin Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni  ziyaret ettiler.

ÇOMÜ Kütüphanesi ve TÖMER ile Terzioğlu Kampüsü’nü gezen heyet, Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden’i makamında ziyaret etti.

80 yatılı öğrencinin eğitim aldığı okulun müdürü Nusret Gusinac; Sancak Bölgesi’nin Türkiye ile gönül bağını tarihin hiçbir döneminde koparmadığına değinerek “Öğrencilerimizin kampüsten çok etkilendiklerini gördüm. Özellikle kütüphaneniz muhteşem. Gençlerimizin Çanakkale’yi ve ÇOMÜ’yü tercih etmelerini yürekten isterim” şeklinde konuştu.

Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden ise üniversite olarak Balkan ülkelerinden gelecek öğrenciler için imkânları her geçen gün geliştirmeye çalıştıklarını belirterek “Balkan coğrafyasına açılan bir üniversiteyiz. Bu yıl ki uluslararası öğrenci kontenjanımızın %60’ını Balkanlar’a ayırdık. Öğrencilerimizin kampüsümüzde, mutlu bir öğrencilik dönemi geçireceklerine yürekten inanıyorum. Hepinizi ÇOMÜ’de eğitim almaya davet ediyorum” dedi.

Ziyaret karşılıklı hediye takdimiyle sona erdi.