15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Törenleri Yapıldı

Fetullahçı terör örgütü tarafından yapılan 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan vatan kahramanları 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Törenleri kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde gerçekleştirilen etkinliklerle anıldı.

Yayın tarihi : 17 Temmuz 2017

ÇOMÜ’ de ilk tören Atatürk Anıtına çelenk konulması ve saygı duruşuyla başladı. Çelenk törenine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Süha Özden, Mirza Tokpunar ile akademik ve idari personel katıldı.

Ardından Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe geçildi. Buradaki etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından 15 Temmuz Darbe Girişimi filmi izlendi.

Programın açılış konuşmasını Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal yaptı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise yaptığı konuşmada ‘'15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde Milli İrade için, demokrasi için ve bağımsızlığımız için canlarını feda eden 249 şehidimizi rahmetle anıyoruz’’ dedi.

Rektör Acer’in konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arif Olgun Közleme ‘’Türk Toplumunda Darbe Geleneği ve 15 Temmuz Darbe Girişiminin Başarısız Olma Sebebleri’’ konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Panelin ardından Rektör Acer, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arif Olgun Közleme’ye hediye takdiminde bulundu.

Haber: Erkan Özavcı Kamera: Erkan Özavcı Montaj: Hüsnü Aksoy

Genel yayın Yönetmeni: Vural Bulut