Genel

2018 2019 Akademik Yıl Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 2018- 2019 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi. Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Açılış Töreni’ne TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Protokolü, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.


Yayın tarihi : 25 Ekim 2018
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 2018- 2019 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi.

Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Açılış Töreni’ne TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Protokolü, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Tören; saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın söylenmesi ve ÇOMÜ Tanıtım filminin izlenmesiyle başladı.

Tanıtım Filmin izlenmesinin ardından ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı oda Orkestrasının Şef Öğretim Görevlisi Tamer Bektaş yönetiminde sunduğu müzik dinletisine geçildi.

Dinletinin ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer açılış konuşmasını yaptı. Acer konuşmasında, her alanda olduğu gibi yükseköğretim alanında da üniversite kavramında önemli değişimler ve gelişmeler yaşandığına dikkati çekti.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ise yaptığı konuşmada; 1992 yılında kurulan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin bugün 26. Öğretim yılına başlarken tüm ülkenin bilimsel ve teknolojik rekabete daha iyi hazırlamasında en büyük katkıyı yapacağını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından açılış dersine geçildi. Bu yılki açılış dersini ‘’Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Durum Değerlendirmesi ve Yeni TÜBİTAK Yaklaşımı’’ başlığıyla TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal verdi.

İlk dersin ardından Rektör Acer TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a günün anısına hediye takdiminde bulundu.

2017- 2018 yılları arasında yaptıkları çalışmalarla ÇOMÜ’ yü onurlandıran akademik personel ve öğrencilere ödülleri, Vali Orhan Tavlı, Rektör Acer ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından verildi.

Akademik Yıl Açılış Töreni Açılış Kokteyli ile sona erdi.

Kokteylin ardından Rektör Acer, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’la birlikte Teknopark çalışma alanlarını gezdi.