ATAG 22. Çalıştayı ÇOMÜ Ev sahipliğinde Gerçekleşiyor

Aktif Tektonik Araştırma Grubu (ATAG) 22.Çalıştayı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) evsahipliğinde gerçekleşiyor. 3 gün sürecek çalıştayın açılış töreni Troia Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Yayın tarihi : 02 Kasım 2018

Törene; Vali Vekili Cezmi Batuk, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Vali Yardımcısı Ali Candan, AFAD Müdürü Levent Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden ile ÇOMÜ’lü idareciler ve öğrenciler katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Ardından Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süha Özden açılış konuşması yaptı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’in yaptığı konuşmada önemli bir çalıştaya daha evsahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Jeoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Erhan Altunel Antik Kentler, Büyük Depremleri Kayıt Altına Alan Sismometreler başlıklı sunumunu yaptı.

Açılış töreni, hediye takdimiyle sona ererken öğleden sonraki oturumda ise Türkiye Deprem Tehlike Haritaları ve Bina Deprem Yönetmeliği konulu panel gerçekleştirildi.