Genel

Bakan Akif Çağatay Kılıç’ın Katılımıyla 57. Alay Sancağının Devir Teslimi Gerçekleştirildi

Çanakkale Kara Savaşları'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen “57. Alay Vefa Yürüyüşü”nün tamamlandığı Conkbayırı Anıtı'nda tören düzenlendi.

57. Alay Temsili Alay Sancağının Devir Teslim Töreni’ne Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel...


Yayın tarihi : 26 Nisan 2017
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Kara Savaşları'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen “57. Alay Vefa Yürüyüşü”nün tamamlandığı Conkbayırı Anıtı'nda tören düzenlendi.

57. Alay Temsili Alay Sancağının Devir Teslim Töreni’ne Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’in yanı sıra protokol üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Tören; Çelenk Sunumu, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.            

Bakan Kılıç, törende yaptığı konuşmada, 57. Alay Vefa Yürüşü’nün geleneksel hale geldiğini belirtti.

Konuşmaların ardından 57. Alay'ın temsili sancağının devir teslim töreni yapıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden bir öğrenci temsili sancağı, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden bir öğrenciye teslim etti.

Sancak devir teslimi ile ilgili konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer “57. Alay yürüyüşünün ardından gerçekleşen bu tören Çanakkale’nin Üniversitesinin Rektörü olarak beni gururlandırıyor. Ülkenin dört bir yanından gelen öğrencilerin burada dedelerinin anısına bir saygı yürüyüşü gerçekleştiriyor olması çok anlamlı’’ dedi.

Tören, Türk Hava Kuvvetleri Gösteri Takımı Solo Türk’ün hava akrobasi gösterisinin izlenmesinin ardından, şehitlik ziyaretiyle sona erdi.

Kamera&Kurgu: Hüsnü Aksoy