Bakımı Yapılan İki Caretta Caretta Doğal Ortamına Salındı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Dardanos Tesislerinde bir yıldır tedavi edilmekte olan iki CarettaCaretta tedavilerinin ardından tekrar denize salındı. Bu  anlara ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’de tanıklık etti. Kaplumbağalar Araştırma Merkezi’ndeki ilgiden oldukça memnunlardı ki tesislerden ayrılmak istemediler.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ...

Yayın tarihi : 20 Temmuz 2017

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Acer yaptığı açıklamada bu merkezde bu tür faaliyetlerin yapılmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şükran Yalçın Özdilek ise amaçlarının nesli tehlike altındaki kaplumbağaları korumak ve doğanın dengesini sürdürülebilir şekilde devam ettirmeye hizmet etmek olduğunu söyledi.

Haber& Kamera: Erkan Özavcı Montaj: Kasım Ertuğrul