Genel

Batı Trakyalı Öğrenciler ÇOMÜ İle Tanıştı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇOMÜ TÖMER) ve Uluslararası Öğrenci Ofisi ile Gümülcine Türk Gençler Birliği işbirliğinde organize edilen, Batı Trakya’da yaşayan lise öğrencilerine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni tanıtım etkinliği gerçekleşti.

45 lise öğrencesi sırasıyla Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM), TÖMER VE ÇOMÜ Kütüphanesini gezdi. Üniversitedeki kısa gezi ...


Yayın tarihi : 20 Nisan 2017
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇOMÜ TÖMER) ve Uluslararası Öğrenci Ofisi ile Gümülcine Türk Gençler Birliği işbirliğinde organize edilen, Batı Trakya’da yaşayan lise öğrencilerine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni tanıtım etkinliği gerçekleşti.

45 lise öğrencesi sırasıyla Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM), TÖMER VE ÇOMÜ Kütüphanesini gezdi. Üniversitedeki kısa gezi ardından öğrenciler ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’in misafiri oldular.

Rektörlük Senato Salonunda yapılan görüşmede, eğitim öğretimden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, TÖMER Müdür’ü Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Müdür Yardımcısı Okutman Cumali Yaşar, Proje Teknik Ekibi Mesut Kalın Salih, Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Aşkın Koyuncu ve Koordinatör Yardımcısı Zija Shehi ile Gümülcine Türk Gençler Birliği Eğitim Koordinatörü Koray Hasan’ da hazır bulundu.

Batı Trakya’da yaşayan soydaşlarımızın her zaman yüreğimizin bir parçası olduğunu ve oradaki gençleri ÇOMÜ’de görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Acer, bu sebeple YÖK’ten özel izin ile sadece Batı Trakya’ya özel 100 kişilik kontenjan ayırdıklarını ve şu anda Batı Trakya’dan gelip aktif olarak ÇOMÜ’de eğitim alan 173 öğrenci olduğunu söyledi.

Gümülcine Türk Gençler Birliği Eğitim Koordinatörü Koray Hasan öğrencilere ÇÖMÜ’yü tercih etmelerini önererek “Öğrencilerimiz İlk kez Çanakkale’ye geldi ve boğaz manzaralı derslikleri, kütüphaneyi, ÖSEM’i gezdiler. ÇOMÜ, manzarasıyla gerçekten Türkiye’de nadir bulunan üniversitelerden birisi.” Dedi.

Prof. Dr. Süha Özden, öğrencilere, meslek seçimi konusunda daha araştırmacı olmalarını söyleyerek bilinen, her zaman cazip gibi gelen meslek dalları dışında da ilgilerini çekebilecek pek çok alan olduğunun altını çizdi.

uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Aşkın Koyuncu “Avrupa birliği ile uyum içerisinde eğitim veren, Erasmus Programlarına ve Bologna Sürecine dâhil olan, diploması uluslararası anlamda geçerli bir üniversiteyiz. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini tercih etmiş 64 ülkeden 858 yabancı uyruklu öğrencimiz var. “ dedi.

TÖMER Müdürü Prof. Dr. Bünyamin Bacak ise “Tarihi ile ünlü, şehitler diyarı Çanakkale’de Şehitler Abidesi nasıl ki boğazın girişindeyse, TÖMER’de, Çanakkale Ruhunun Bilim Dünyasındaki abidesi olan ÇOMÜ’nün girişinde. TÖMER, ÇOMÜ ile tanıştığınız ilk nokta. Üniversitemizde sizleri de görmek isteriz. ÇOMÜ TÖMER hazır, sizleri bekliyor.’’dedi.

Görüşme sonunda öğrenciler Prof. Dr. Acer’e ÇOMÜ’deki bölümlerden puanlara, Çanakkale’de öğrenci yaşamından, 15 Temmuz sonrası dışarıdan yanlış algılanan Türkiye’deki güvenliğe kadar pek çok konuda sorular yönelttiler.