Bilime Adanmış Bir Ömür: Prof. Dr. Cengiz Akbulak Anıldı

Yayın tarihi : 02 Ekim 2019

Geçtiğimiz günlerde rahatsızlanarak hayatını kaybeden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Akbulak Troya Kültür Merkezin’de gerçekleştirilen törenle anıldı.Tören öncesinde Fen – Edebiyat Fakültesi önünde pilav ikramı yapıldı.

Anma törenine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Suat Uğur, Fen – Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İsmail Tarhan, merhum profesörün ailesi, öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Program, Prof. Dr. Cengiz Akbulak ‘ın hayat hikâyesinin okunmasıyla başladı. Duygu dolu anların yaşandığı törende öğrencileri arkadaşları, ailesi ve Rektör Murat ile Rektör Yardımcısı Özden, merhum hocayı anlattı.

Konuşmaların ardından Fen – Edebiyat Fakültesi’ndeki Coğrafi Bilgi Sistemleri Ve Veri Analiz Laboratuvarına merhum Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Akbulak’ın ismi verildi, anısına  taziye defteri açıldı.