Genel

Çanakkale Deprem Konferansı Gerçekleşti

Çanakkale Belediyesi, ÇanakkaleOnsekiz Mat Üniversitesi, Depremle Savaş Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve AFAD işbirliği ile gerçekleştirilen Çanakkale Deprem Konferansı İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Depremle Savaş Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Malik Gözübol, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü M.Uğur Yüksel, AFAD İl Başkanı Levent Yılmaz ve ...


Yayın tarihi : 11 Mayıs 2017
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Belediyesi, ÇanakkaleOnsekiz Mat Üniversitesi, Depremle Savaş Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve AFAD işbirliği ile gerçekleştirilen Çanakkale Deprem Konferansı İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Depremle Savaş Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Malik Gözübol, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü M.Uğur Yüksel, AFAD İl Başkanı Levent Yılmaz ve öğrencilerin katıldığı konferans açılış konuşmaları ile başladı.

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, depremlerin hayatımızın gerçeği olduğunu belirterek;  “Yaşadığımız coğrafya çok etkin bir deprem kaynağı’’ dedi.

Depremle Savaş Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Malik Gözübol, Çanakkale Deprem Konferansı’nın; Çanakkale’de can kayıplarının olmadığı bir deprem aktivitesinin arkasından toplumu bilgilendirmek, deprem konusunda toplumun hassas olmasını sağlamak için yapıldığını belirtti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü M. Uğur Yüksel, Çanakkale’nin 1. derecede deprem bölgesi olduğunun altını çizerek 2013 yılında meydana gelen Gökçeada depremi, 2017 yılında meydana gelen Ayvacık depremlerinin ardından deprem öncesi ve sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yapacağı çalışmaların öneminin bir kat daha artığını vurguladı.

AFAD İl Başkanı Levent Yılmaz, toplumda afet bilincini geliştirmenin önemine değinerek bu bilinci toplumun tümüne kazandırmak gerektiğinin altını çizdi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise Türkiye’nin bir deprem bölgesi olduğunu, Çanakkale’nin de iki tane fay hattı olan bölgede yerleşmiş olduğunu ifade ederek Çanakkale’nin ciddi bir deprem riskini üzerinde barındırdığı belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından konferans; Prof. Dr. Erdinç Yiğitbaş’ın ‘Çanakkale ve Çevresinin Jeolojisi’, Prof. Dr. Süha Özden’in ‘Çanakkale ve Çevresinin Aktif Tektoniği’, Doç. Dr. Tolga Bekler’in ‘Çanakkale ve Çevresinin Depremselliği’, Prof. Dr. Aydın Büyüksaraç’ın, ‘Çanakkale Belediyesi Mücavir Alan Sınırlarındaki Zemin Koşulları ve Yapılaşma Arasındaki İlişkiler’, Prof. Dr. Orhun Köksal’ın ‘Çanakkale’nin Kentsel ve Kırsal Alanlardaki Yapıların Mevcut Durumu’ sunumları ile devam etti.