Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deprem Kayıt İstasyonu Açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ulupınar Deprem Kayıt İstasyonu açıldı.

Deprem Kayıt İstasyonu’nun açılışına Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ’lü idareci ve akademisyenler katıldılar.

Yayın tarihi : 28 Aralık 2016

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ulupınar Deprem Kayıt İstasyonu açıldı.

Açılış konuşmasını Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tolga Bekler yaptı. Bekler konuşmasında; İstasyonun Çanakkale çevresindeki depremlerin ve fay hatlarının izlenmesi için kurulduğunu belirtti.

Rektör Acer ise yaptığı konuşmada; Çanakkale'nin Kuzey Anadolu Fay Hattı’nda olduğunu ve bu yüzdende sürekli depreme hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından üniversite bünyesindeki ilk deprem kayıt istasyonun açılışı Rektör Acer ve ÇOMÜ’lü idareci ve akademisyenler tarafından yapıldı.

Ardından Rektör Acer ve beraberindekilere Deprem Kayıt İstasyonu hakkında bilgi verildi.

Haber: Erkan Özavcı Kamera&Kurgu: Hüsnü Aksoy

Genel Yayın Yönetmeni: Vural Bulut