Çanakkale Savaşları’nın Fotoğraflarla Dünü ve Bugünü Etkinliği Gerçekleştirildi

Çanakkale Bilim Sanat Merkezi’nin önderliğinde Çanakkale Savaşları Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanlığı, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ÇOMÜ’nün birlikte gerçekleştirdiği ‘’Çanakkale Savaşının Şifresi: Parola Çanakkale’’projesi gerçekleştirilen fotoğraf sergisiyle sona erdi.

Yayın tarihi : 29 Mayıs 2017

Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Erdem Şenol, AÇASAM Müdür Yardımcısı Barış Borlat ile davetliler katıldı.

30 Mart 2017 Çimenlik Kalesinde başlayan projede Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri proje koordinatör hocaları ve üniversiteden alınan uzman destek ile birlikte sekiz etkinlik gerçekleştirdi, Çanakkale’yi bütün hatlarıyla öğrenme ve Çanakkale Ruhu ’nu hissetme fırsatı buldu.

Programın açılış konuşmasını Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü ve Proje Koordinatörü Erdem Şenol yaptı.

AÇASAM Müdür Yardımcısı Okutman Barış Borlat yaptığı konuşmada öğrencilerin yapılan çalışmayla Çanakkale Savaşları’na ait tarihi metinleri çözümlediklerini hem de kendi şifreleme sistemlerini  geliştirdiklerini söyledi.

ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Mehmet Çoşarise yaptığı konuşmada öğrencilerle Çanakkale Fotoğraflarını Çanakkale Mekanlarıylabirleştirerek bir karpostal çalışması yaptıklarını söyledi.

Program slayt gösterisinin izlenmesinin ardından plaket takdimiyle sona erdi.

Haber: Erkan Özavcı Kamera: Muhammet Alınlı Montaj: Kasım Ertuğrul

Genel Yayın Yönetmeni.: Vural Bulut