Genel

Çocuk Gelişimi Programı Öğrencileri Beslenme Etkinliği Düzenledi

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri beslenme etkinliği düzenledi.


Yayın tarihi : 24 Ocak 2018
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri beslenme etkinliği düzenledi.
 Çocuk Gelişimi öğrencileri Çocuk Beslenmesi dersinde öğrendikleri doğru beslenme ilkelerini mutfakta uygulamaya döktü. Doktorlar ve diyetisyenlerle görüşen öğrenciler hazırladıkları sağlıklı yiyecekleri, okul arkadaşları ve öğretim elemanlarına gerçekleştirdikleri iki ayrı beslenme etkinliğinde ikram ettiler.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencilerinin stantları gezerek sağlıklı ve doğal ürünlerin tadına baktığı etkinliği Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu ile Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ayhan Sarıyıldız da ziyaret etti.
Anne karnından, ergenlik dönemine kadar doğru beslenme alışkanlarını içeren ders konularını işledikleri bir uygulama etkinliği düzenlediklerini anlatan Öğretim Görevlisi Merve Uslu, hazırlanan sağlıklı yiyeceklerden tarif kitabı oluşturulacağını söyledi.

Etkinlikte hazırladıkları ürün ve stantlarını tanıtan öğrencilerden Gülçe Çetin, diyabetli çocuklar için hazırladıkları yemek ve tariflerini, Sema Kazal ise çocukların sevdiği fakat içinde fazla miktarda şeker, un ve yağ barındırdığından zararlı olan besinlere karşılık ürettikleri alternatif sağlıklı gıdaları tanıttı.