ÇOMÜ'de Mezuniyet Coşkusu Yaşandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 2017-2018 Mezuniyet töreni gerçekleştirildi. ÇOMÜ yaklaşık 9 bin öğrencisini mezun vererek büyük bir gurur yaşadı.

Yayın tarihi : 27 Haziran 2018

ÇOMÜ yaklaşık 9 bin öğrencisini mezun vererek büyük bir gurur yaşadı.

18 Mart Stadyum’unda gerçekleştirilen törende öğrencilerin ve ailelerin mutluluğu görülmeye değerdi.

Törene Çanakkale Vali Yardımcısı Ali Candan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit ile protokol üyeleri ve öğrenci yakınları katıldı.

Tören, mezunların kortej yürüyüşü ve ailelerin selamlanmasıyla başladı.

Ardından program saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması, halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Üniversite birincisi Nazife Rümeysa Satılmış ve Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal Mezun olan öğrenciler adına birer konuşma yaptı.

Törende konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, “üniversitemiz bu yıl, yaklaşık 9 bin pırıl pırıl genci mezun ediyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi kuruluşundan bu yana 100 binden fazla öğrenciyi mezun etti" dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri ve diplomaları verildi.

Tören Sarpedon grubunun verdiği konser, diplomaların dağıtımı ve 9 bine yakın öğrencinin keplerini fırlatmasıyla sona erdi.

Mezuniyet töreninin ardından Dardanos Yerleşkesi’nde akademik ve idari personelin katıldığı bir resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyon çeşitli ikramların ardından Rektör Acer’in konuşmasıyla son buldu.