Genel

ÇOMÜ Biga Meslek Yüksekokulu Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Meslek Yüksekokulu yeni binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Ramazan Aydın Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen törene, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Biga MYO Müdürü Doç. Dr. Suat Uğur, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan,  ile çok sayıda davetli ...


Yayın tarihi : 03 Nisan 2017
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Meslek Yüksekokulu yeni binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Ramazan Aydın Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen törene, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Biga MYO Müdürü Doç. Dr. Suat Uğur, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan,  ile çok sayıda davetli katıldı.

Tören;  saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an- Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Suat Uğur açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Uğur konuşmasında; yıllardır şehir içerisinde türlü imkansızlıklarla sürdürülen eğitim- öğretim faaliyetinin yeni yapılacak modern tesisle son bulacağını ve bu yapılan yeni tesislerle de Biga Üniversitesine giden bir sürecin başlayacağını söyledi.

Rektör Acer ise yaptığı konuşmada üniversitenin kurulduğu dönemden bu zamana kadar çok büyük gelişme kaydettiğini belirterek ilk dönemlerin altyapı eksikliklerini bir bir ortadan kaldırdıklarını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan yaptığı konuşmada Çanakkale’yi, üniversiteyi sevdiklerini söyleyerek Çanakkale’ye hizmet için büyük gayret sarf ettiklerini söyledi.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ise yaptığı konuşmada üniversitelerin her çağda toplumların can damarı olduğunu belirtti.

Yeni yapılacak Biga Meslek Yüksekokulu binasının toplam büyüklüğü 8 bin 345 metrekare olacak. 26 derslik, 49 akademik ofis, 12 adet idari ofis, 9 adet laboratuvar, 4 adet atölye, 1 adet 120 kişilik konferans salonu, 90 araçlık otoparkı olacak.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde temel atma töreni gerçekleştirildi.

Haber: Erkan Özavcı Kamera: Mahmut Ergüven Montaj: Hüsnü Aksoy

Genel Yayın Yönetmeni: Vural Bulut