ÇOMÜ'de 2015-2016 Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 2015-2016 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. 18 Mart Stadyumu'nda düzenlenen törende mezun olan öğrenciler büyük mutluluk yaşadı.

Törene Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Belediye Başkanvekili Bilge Şimşek, Çanakkale Milletvekilleri Ayhan Gider, Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, akademisyenler ve mezun ...

Yayın tarihi : 20 Haziran 2016

Tören, akademisyenler ve mezun öğrencilerin coşkulu yürüyüşü ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törende, Çanakkale Mehteran Takımı mini konser verdi. Konserin ardından konuşmalara geçildi. 2015-2016 mezunları adına dönem birincisi Almanca Öğretmenliği bölümü mezunu Nurettin Günbey bir konuşma gerçekleştirdi.

Günbey'in ardından kürsüye çıkan ÇOMÜ Rektörü Yücel Acer, “Türk milletinin fedakarlığının, azminin ve iman gücünün iftiharı haline gelmiş Çanakkale ruhunun bilim dünyasındaki abidesiyiz” dedi. Törende konuşan Vali Hamza Erkal ise; öğrencilere Çanakkale Gönüllüleri şeklinde hitap etti ve başarılarından dolayı tebrik etti.

Konuşmaların ardından dönem birincisi ve fakültelerinde ilk üçe giren öğrencilere protokol tarafından diplomaları verilirken çeşitli hediyeler takdim edildi. Grup Ezgi konseri ile devam eden mezuniyet töreni kep atma merasimi ile sona erdi. Tören sonrası Yamaç Restaurant'ta mezuniyet iftarı verildi.