ÇOMÜ Erkek Basketbol Takımı İstanbul Üniversitesini 77-72 Mağlup Etti

2016-2017 Üniversiteler Ligi kapsamında ilk maçına güçlü rakibi İstanbul Üniversitesi karşısında çıkan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Erkek  Basketbol takımı karşılaşmadan 77-72 galibiyetle ayrıldı.

BESYO Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın  ilk periyodun başlarında dengeli bir skorla devam etti. Karşılaşmanın ilk 5 dakikası 10’a 8 ÇOMÜ’nün üstünlüğüyle geçildi.

Ev sahibi takım, yaptığı etkili savunma ve ard ...

Yayın tarihi : 24 Kasım 2016

Ev sahibi takım, yaptığı etkili savunma ve ard arda bulduğu sayılarla,  ilk periyodu rakibi İstanbul Üniversitesi karşısında 20- 13’lük üstünlükle kapattı.

İkinci periyoda rakip takım İstanbul Üniversitesi’nin hücumuyla başlandı. Misafir ekip, ard arda çıktığı hücumlardan eli boş dönünce, ev sahibi takım 2. periyodun ilk 2 dakikasında farkı 13 sayıya kadar çıkardı.

Periyodun diğer bölümlerinde de ev sahibi takım Giray, Halil İbrahim ve Burak’ın etkili oyunuyla rakibine üstünlük kurdu ve ilk yarıyı 10 sayı farkla 43- 33 önde kapattı.

3. periyoda ÇOMÜ’nün hücumu ile başlandı. Bu bölümde de mavi beyazlıların üstünlüğü vardı. Periyot,  Giray ve Burak’ın etkili oyunu ve sayıları ile 66- 47 sonlandı.

4. periyodun başlangıcından itibaren ev sahibi ÇOMÜ’de yorgunluk belirtileri baş gösterdi ve rakip İstanbul Üniversitesi ÇOMÜ’yü zorlamaya başladı. Karşılaşmanın son 29 saniyesinde rakip takım, skoru 75- 68 ‘e getirmesine rağmen, ev sahibi takım baştan sona üstün oynadığı karşılaşmayı 77-72 kazanarak ilk maçından galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşma sonrası oyuncular ve hocanın görüşleri şöyleydi.

Haber: Erkan Özavcı Kamera: Özlem Kaygusuz Montaj: Hüsnü Aksoy

Genel Yayın Yönetmeni: Vural Bulut