Genel

ÇOMÜ GUBY Asiye Karadeniz Binası Bakan İsmet Yılmaz’ın Katılımıyla Açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Asiye Karadeniz Binası törenle açıldı.

Hayırsever işadamları Zafer Karadeniz ve İskender Karadeniz’in anneleri Asiye Karadeniz adına yaptırdıkları yüksekokulun açılış törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eski Gençlik ve Spor Bakanı Faruk Nafız Özak, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, ...


Yayın tarihi : 16 Mayıs 2017
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Asiye Karadeniz Binası törenle açıldı.

Hayırsever işadamları Zafer Karadeniz ve İskender Karadeniz’in anneleri Asiye Karadeniz adına yaptırdıkları yüksekokulun açılış törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eski Gençlik ve Spor Bakanı Faruk Nafız Özak, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, çok sayıda protokol mensubu, akademisyen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış töreni, Kuran-ı Kerim Tilaveti nin ardından açılış konuşmalarıyla devam etti.

Törende açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ’nün 50 bin öğrencisi ile sadece Çanakkale merkezde değil Çanakkale’nin tüm ilçelerinde eğitim öğretim ve araştırma yapan bir üniversite olduğunun altını çizerek; “Üniversitemizin 25. yılında hedefimiz, kalitesiyle adından söz ettiren bir üniversite olma sürecini ilerletmek” dedi.

Hayırsever İş Adamı Zafer Karadeniz özellikle gençlere seslendiği ve büyük alkış aldığı konuşmasında Ülkelerin gelişmeleri, bilimin kalitesiyle ve bireylerin kaliteli yetişmesiyle mümkün olacağını,  buu açıdan ülkenin gençlere çok ihtiyacının olduğunu söyledi.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Faruk Nafız Özak 2002 yılından itibaren hükümetin eğitime ayırdığı bütçenin sürekli artış gösterdiğini belirterek: “Eğitim, su ve yol medeniyetin bir göstergesi olduğunu söyleyerek böylesine kıymetli ve hayırlı evlatlar yetiştirdikleri için, Ali Karadeniz ve Asiye Karadeniz’i rahmetle anıyorum’’ dedi.

Üniversitelerin bulundukları bölgelere büyük katkılar sunduğunun altını çizen Vali Orhan Tavlı, yüzyıllardan beri barışın, huzurun, hoşgörünün, dostluğun medeniyetin ve bir arada yaşamanın en güzel örneklerini veren güzel Çanakkale’nin eşsiz adası Gökçeada’ya, bu okulu kazandıran hayırsever işadamlarına teşekkür etti.

Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, insana verilecek en güzel hizmetin, eğitim alanında verilen hizmet olduğunu söyledi. “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” sözünü hatırlatan Yılmaz; “Eğitim bir ülkenin sadece bugününe değil geleceğine de yapılacak en iyi yatırımdır’’ dedi.

Konuşmaların ardından günün anısına hediye takdiminde bulunuldu ve binanın açılışı yapıldı.