Genel

ÇOMÜ Harbiye Nazırı Enver Paşa'nın Torunu Burak Sadıkoğlu'nu Ağırladı

ÇOMÜ, Harbiye Nazırı Enver Paşa’nın torunu Burak Sadıkoğlu’nu ağırladı. Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu, Çanakkale Savaşları’nın 100.Yılında Başkumandan Vekili Enver Paşa konulu bir panel düzenledi.

Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını ÇSATT Akademik Danışmanı Okutman Niyazi Sezen yaptı. Sezen konuşmasında topluluklarının amacının; dedelerinin izinden ...


Yayın tarihi : 01 Aralık 2015
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

ÇOMÜ, Harbiye Nazırı Enver Paşa’nın torunu Burak Sadıkoğlu’nu ağırladı.
Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu, Çanakkale Savaşları’nın 100.Yılında Başkumandan Vekili Enver Paşa konulu bir panel düzenledi.

Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını ÇSATT Akademik Danışmanı Okutman Niyazi Sezen yaptı. Sezen konuşmasında topluluklarının amacının; dedelerinin izinden Çanakkale’ye okumaya gelen öğrencilere Çanakkale Savaşlarını bütün açıklığıyla öğretmek olduğunu belirtti.            

Osmanlı Hanedan üyelerinden aynı zamanda da Birinci Cihan Harbi’nde Harbiye Nazırı olan Enver Paşa’nın oğlu Ali Enver’in torunu olan Burak Sadıkoğlu da katıldı. ‘Büyükbabam Enver’ başlığıyla konuşmasını yapan Sadıkoğlu’nun yanı sıra, Sarıkamış Harekâtı ve Enver başlığıyla Necati Bölükbaşı, Enver Paşa’nın askerî hayatını da Ender Korkmaz aktardı.
Panel, hem öğrencilerden hem de akademik camiadan büyük ilgi gördü.

Haber: Erkan Özavcı - Kamera: Muhammet Alınlı - Kurgu: Hüsnü Aksoy