ÇOMÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Siyasal Bilgiler Fakültesinde gerçekleştirilen mezuniyet törenine; ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, akademik, idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Yayın tarihi : 23 Mayıs 2017

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan mezuniyet töreni konuşmalarla devam etti.

İlk mezunlarını veren Siyasal Bilgiler Fakültesi birincisi CennneteÜsttemel yaptığı konuşmada; ”4 yıllık üniversite eğitimi süresince bizden bekleneni yapmaya ve bugünün hakkını vermeye çalıştık. Eğitimimiz sırasında bizlere verdikleri desteklerden dolayı hocalarımıza, bizlere maddi ve manevi olarak büyük destekleri olan aileme de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Üsttemel’in konuşmasının ardından, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Erkul ve Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem, kendisine çiçek ve hediye takdim ettiler.

Hediye takdiminden sonra, Fakülte birincisi CennneteÜsttemel şeref kütüğüne plaket  çaktı.

Mezuniyet töreninde konuşma yapan Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Gümüş, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi olarak bugün çok gururlu olduklarını söyledi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Hüseyin Erkul ise Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünün ilk mezunları olarak, fakültenin eğitilmiş, nitelikli insan gücü olarak hazırlanmış mezunları olduğunu söyledi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem ise yaptığı konuşmada; Büyük bir tarih yazılan Çanakkale’de, öğrencilerin 4 yıl boyunca milli ve manevi değerlere bağlı eğitim- öğretim gördüklerini söyledi.

Yapılan konuşmalar sonrasında mezun öğrencilere diplomaları takdim edildi. Ardından toplu kep atma töreni ile program sona erdi.