Genel

ÇOMÜ Tıp Fakültesi 1 Sınıf Öğrencileri Önlük Giydi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Önlük Giydirme Töreni, Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci ailesi ...


Yayın tarihi : 24 Ekim 2017
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Önlük Giydirme Töreni, Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci ailesi katıldı.

Tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın söylenmesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Yonca Yüksel’in müzik dinletisiyle başladı.

Ardından 2015 yılı ÇOMÜ Tıp Fakültesi mezunu Doktor Makbule Gizem Çayırlı konuştu. Çayırlı konuşmasında; 8 yıl önce fakülteye ilk başladığı heyecanlı günleri anlattı ve yeni gelen 1. Sınıf öğrencilerine hekimliğin kutsallığından bahsetti.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir yaptığı konuşmada; Tıp Fakültesinin çağdaş eğitim araçlarıyla donatılmış derslikler, modern araştırma laboratuvarları, araştırma ve uygulamaya yönelik eğitimiyle fakülte öğrencilerini çağdaş bir hekim olarak yetiştirmek için tıp eğitiminin hizmetinde olduğunu söyledi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise yaptığı konuşmada Türkiye’nin en zor coğrafyada yaşadığını belirterek sürekli güçlü olmamız gerektiğini, fakat güçlendikçe de daha çok tehditle karşılaştığını belirterek gençlerimizin bu tehditlerin farkında olarak çok daha fazla çalışması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından ‘’Önlük Giydirme Törenine’’ geçildi. Öğrenciler tek tek sahneye davet edilerek önlükleri giydirildi ve ardından yemin töreni gerçekleştirildi.