ÇOMÜ TÜB 10. Üst Kurul Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

Trakya Üniversiteler Birliği 10. Üst Kurul Toplantısı, birlik üyesi dört üniversite rektörünün katılımıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.

Yayın tarihi : 13 Aralık 2016

Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, TÜB Genel Sekreteri Doç. Dr. Aşkın Koyuncu, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem ve Prof. Dr. Süha Özden katıldı.

Toplantıda üniversitelerarası işbirliği protokolleri çerçevesinde önceki üst ve alt kurul toplantılarında alınan kararlar, bunlara ilişkin gelişmeler ile 2017 yılında gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler görüşüldü. Bu kapsamda;

18 Mart haftasında basketbol, hentbol ve tenis spor etkinliklerinin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenmesi, 2017 yılı içinde Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Sağlık Bilimleri alanında ‘1. Trakya Üniversiteler Birliği Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi’nin yapılması kararlaştırıldı.

T.C. Selanik Konsolosluğu ve Dışişleri Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda Trakya Üniversiteler Birliği tarafından 2017 yılı Mayıs ayında “Selanik’te Türk Üniversiteleri Fuarı’nın gerçekleştirilmesine, 2017 yılında yapılacak bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklerin tespiti için 9. ve 10. Alt Kurul Toplantılarının 13.01.2017 tarihinde Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi, TÜB bünyesinde “Balkan Ülkeleri Kültür Günleri” düzenlenmesi için çalışmaları yapılması kararlaştırıldı.

Toplantı sonunda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Trakya Üniversiteler Birliği'nin kuruluşu ve gelişimindeki katkılarından dolayı Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç'a ve Prof. Dr. Osman Şimşek'e, ÇOMÜ’de düzenlenen Uluslararası Balkan Tarihi ve Kültürü Sempozyumuna katkılarından dolayı plaket takdim etti.