Genel

ÇOMÜ Ulupınar Gözlemevi 15. Yılını Kutladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi 15. Yılını genç bilim insanlarıyla birlikte kutladı.

Kutlama etkinliğine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Gözlemevi Kurucu Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, Fen- Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Uzay Bilimleri Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Bulut, akademisyenler ve geleceğin bilim insanı olan gençler katıldı. Etkinlik Gözlemevi ...


Yayın tarihi : 22 Mayıs 2017
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi 15. Yılını genç bilim insanlarıyla birlikte kutladı.

Kutlama etkinliğine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Gözlemevi Kurucu Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, Fen- Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Uzay Bilimleri Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Bulut, akademisyenler ve geleceğin bilim insanı olan gençler katıldı. Etkinlik Gözlemevi Bahçesinde pilav ikramı ve ardından Öğretim Görevlisi Kazım Çokoğullu’nun gitar dinletisiyle başladı.

Müzik Dinletisi’nin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Gözlemevi Kurucu Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, Fen- Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Uzay Bilimleri Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Bulut birlikte kutlama pastasını kestiler.

Ardından Gözlemevi’nde gerçekleştirilen konferansa geçildi. Konferansın açılış konuşmasını Gözlemevi Kurucu Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan yaptı. Demircan konuşmasında genç bilim insanlarına Türkiye de sadece 7 üniversitenin gözlemevi olduğunu belirterek, Türkiye’nin en büyük teleskobunun burada olduğunu söyledi.

Açılış konuşmasının ardından Araştırma Görevlisi Oğuz Öztürk ‘’Güneş Sistemi ve Öte Gezegenler’’, Araştırma Görevlisi Dr. Afşar Kabaş ‘’Asteroidler, Kuyruklu Yıldızlar ve Meteorlar’’ konulu sunumunu gerçekleştirdiler.

Sunumların ardından etkinliğe katılan genç bilim insanlarına Gözlemevi hakkında bilgi verildi.

 Haber: Erkan Özavcı Kamera: Şerif Salman Montaj: Kasım Ertuğrul

Genel Yayın Yönetmeni: Vural Bulut