ÇOMÜ ve Ukrayna Arasındaki İşbirliği Güçleniyor

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybıha, Ukrayna İstanbul Başkonsolosu AleksandrVitaliyovych, Çanakkale Fahri Konsolosu Mehmet Işık, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden,  Prof. Dr. Hasan Aslan, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali İçbay hazır bulundu.

Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybıha konuşmasında;  Çanakkale’ye ilk defa ...

Yayın tarihi : 18 Ekim 2017

ÇOMÜ ve Ukrayna Arasındaki İşbirliği Güçleniyor

Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybıha konuşmasında;  Çanakkale’ye ilk defa geldiğini, doğal ve tarihi güzellikleri ile Çanakkale’nin çok güzel bir yer olduğunu, insanların misafirperverliğine hayran kaldığını belirtti ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin eğitim kalitesi ve öğrenci sayısı açısından eşsiz bir üniversite olduğunun altını çizdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Ukrayna’daki üniversiteler arasında ikili işbirliklerini geliştirmeyi çok istediklerini ve bunun için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını bildiren Büyükelçi AndriiSybıha sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçtiğimiz dönemde ikili işbirliklerimizi stratejik ortaklık boyutuna çıkarabildik ve bunu somut projelerle doldurmaya çalışıyoruz. Özellikle eğitim alanında ikili işbirliklerimiz aktif bir şekilde gelişiyor. Öte yandan ziyaretimizin diğer bir sebebi de sadece devletlerarası değil halklarımızın arasında da ilişkilerimizi geliştirmek istememiz. Bu bağlamda ortak tarihimiz bizi birbirimize yakınlaştırıyor. Uzun yıllara dayalı ortak geçmişimiz, dinamik şekilde gelişen bugünümüz var. Mevlana’nın dediği gibi ‘aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlardır’ daha iyi anlaşanlar. Tekrar etmek istiyorum. ÇOMÜ ile Ukrayna’daki üniversiteler arasındaki işbirliklerini geliştirmek istiyoruz ve bunun için elimizden geleni yapacağız. Hizmetinizdeyiz. Hem öğrenci sayını artırmak istiyoruz hem de kalite olarak bu işbirliklerini daha da geliştirmek için çalışacağız.”

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Ukrayna Büyükelçisi AndriiSybıha’yı, İstanbul Başkonsolosu AleksandrVitaliyovych ve Çanakkale Fahri Başkonsolosu Mehmet Işık’ı ÇOMÜ’de ağırlamaktan dolayı büyük memnuniyet ve onur duyduğunu belirterek ; “Bu bizim için bir ilk. Ukrayna Büyükelçisini, Başkonsolosunu ÇOMÜ’nün 25 yıllık tarihinde ilk kez ağırlıyoruz.  Bu anlamda çok özel bir gün” dedi.

Rektör Acer, Büyükelçi Andrii Sybıha’ya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde uluslararası öğrenciler ile ilgili yapılan çalışmalar ve verilen destekler hakkında da bilgiler verdi.

Karşılıklı hediye takdiminin ardından Ukrayna Büyükelçisi  AndriiSybıha ve beraberindekiler ÇOMÜ Kütüphanesi ve Piri Reis Deniz Müzesini gezdi.