Deniz Kaplumbağaları İçin İlk Yardım ve Rehabilitasyon Merkezi Yapılıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereğince deniz kaplumbağaları ile ilgili çalışmalar için Dardanos Yerleşkesi’nde İlk Yardım ve Rehabilitasyon Merkezi Binası inşa edilecek.

Yayın tarihi : 13 Şubat 2018

Protokol töreninde ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürü Mevlüt Özyanık ve Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şükran Yalçın Özdilek’de hazır bulundu.

Rektör Acer yaptığı konuşmada “ÇOMÜ olarak daha çok bilimsel çalışma yapıyor yani teknolojiler üretiyor olmamız lazım” dedi.
Bölge Müdürü Mustafa Bulut ise “İkinci olarak caretta carettaların Türkiye’nin en kuzeyinde izleme, rehabilitasyon ve bilinçlendirme çalışmalarının topyekün yapılabileceği bir tesis yapacağız.” dedi.

Tören kurumların belgeleri imzalaması ile son buldu.