Dr. Süleyman Gündüz’ün Anlatımıyla Aliya İzzetbegovic’i Anma Programı Gerçekleşti

Dr. Süleyman Gündüz’ün Anlatımıyla Aliya İzetbegovic’i Anma Programı Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Genç Liderler Topluluğu tarafından organize edilen Dr. Süleyman Gündüz’ün anlatımıyla Aliyaİzetbegovic’i Anma Programı ÇOMÜ Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Yayın tarihi : 25 Ekim 2017

Programa; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza Tokpunar, GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Konuşmacı olarak Gazeteci - Yazar Dr. Süleyman Gündüz’ün katılımıyla Bosna Hersek Kurucu Cumhurbaşkanı Bilge İnsan Aliyaİzetbegovic’in ölümünün 14. yılında anıldığı Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Genç Liderler Topluluğu Başkanı Kürşad Temizyürek; merhum Aliyaİzetbegovic’in, Bosna Hersek’in en zor zamanlarına şahitlik etmiş, sapasağlam bir irade ve dik duruş sergilemiş, mücadelesi ve liderliği ile tüm dünyanın takdirini kazanmış büyük bir lider olduğunu söyledi.

Gazeteci – Yazar Dr. Süleyman Gündüz’ü ÇOMÜ’de ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Yücel Acer “Tez aşamasında hukuk çalışan bir öğrenci olarak tez konusunda Bosna’da Müslümanlara karşı işlenen suçlar, mahkemeleri ve cezalarını çalıştığını söyledi.

ÇOMÜ’ye ikinci kez geliyor olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Dr. Süleyman Gündüz; ‘’ Bugün burada 20. yüzyılın son çeyreğinde Balkanlarda tarihi bir dönüşüme imza atmış olan küçük bir toplumun büyük liderini ölümünün 14. yılında anmak ve anlamak münasebetiyle toplandık. Onu tanıma ayrıcalığına erişebildiğim için kendimi çok bahtiyar hissediyorum’’ dedi.

Soru cevap bölümüyle devam eden programın sonunda Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Dr. Süleyman Gündüz’e hediye takdiminde bulundu.