Engelsiz Üniversite Konulu Konferans Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen "Engelsiz Üniversite Kavramı; Geçmiş, Bugün, Gelecek" konulu konferans ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Yayın tarihi : 16 Mayıs 2018

Konferansa ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit’in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Programa Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Mete Gökçe şefliğindeki Çanakkale Barış Korosu Konseri ile başlandı.

İşaret dili tercümanı eşliğinde süren programın açılış konuşmasını "Engelsiz ÇOMÜ Öğrenci Birimi Koordinatörü" Doç.Dr. Nurullah Bolat yaptı. Bolat konuşmasında şu sözlere yer verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün ise herkesin engelli adayı olduğu bilincinde olması gerektiğine ve birçok kurumda bu engellerin ortadan kaldırılması gerektiğine değindi.

Erasmus Kurum Koordinatörü Ali Emrah Tokatlıoğlu engelli öğrenciler için öğrenci değişim hareketliliği tanıtımını yaptı.

Ardından Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Onur Altuntaş tarafından gerçekleştirilen konferansa geçildi. Altuntaş konuşmasında engelli öğrencilerin günlük hayatta karşılaştığı sorunlara üniversitelerde getirilen çözümlere değinirken Engelsiz Üniversite kavramını açıkladı.