Genel

Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

İşadamı Zafer Karadeniz ÇOMÜ'ye hibe edilecek yüksekokul binasının temel atma törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, İşadamı Zafer Karadeniz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem ve Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çavuşoğlu'nun yanı sıra ÇOMÜ’lü ...


Yayın tarihi : 02 Mayıs 2016
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

İşadamı Zafer Karadeniz ÇOMÜ'ye hibe edilecek yüksekokul binasının temel atma törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, İşadamı Zafer Karadeniz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem ve Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çavuşoğlu'nun yanı sıra ÇOMÜ’lü yöneticiler, akademik ve idari personel katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören açılış konuşmaları ile devam etti.

Konuşmasında kaliteli insan gücünün yanında eğitimin önceliklerinden birisinin de kaliteli binalar olduğunu söyleyen Gökçeada Uygulamalı bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çavuşoğlu, binanın tamamlanması ve yeni açılacak bölümlerle yüksekokulu daha da geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Yapılacak binayı ÇOMÜ'ye bağışlayan İşadamı Zafer Karadeniz ise konuşmasına, eserde annesi Asiye Karadeniz'in isminin anılacak olmasından dolayı ÇOMÜ Rektörlüğü'ne teşekkür ederek başladı.

Törende bir konuşma yapan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Gökçeada adına önemli ve anlamlı bir günün yaşandığını ifade ederek Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun yeni bina ihtiyacı ve bu konuda gösterdikleri gayretlerden söz etti.

Son olarak kürsüye konuşmasını yapmak üzere Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer geldi. Üniversite olarak Gökçeada'nın gelişmesine katkı sunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, İşadamı Zafer Karadeniz'e hediye takdiminde bulundu, ardından temel atma merasimine geçildi.

Haber: Aydın Abuhan – Kamera&Kurgu: Hüsnü Aksoy