II. Uluslararası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Sempozyum Açılışı Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen ve RESSJOURNAL organizasyonu olan II. Uluslararası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Sempozyumu (RESSCONGRESS) ÇOMÜ ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

Yayın tarihi : 06 Kasım 2018

Troya Yılı etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen sempozyumun açılış programı Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti.

ÇOMÜ’nün 3. Rektörü olan Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Güzel, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yunus Eryaman ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Yakıcı’nın davetli konuşmacı olarak yer aldığı açılış programına; ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Yavuz, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve ÇOMÜ tanıtım filminin izlenmesinin ardından; ÇOMÜ Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Yonca Yüksel’in piyano dinletisi ile devam eden programda açılış konuşmalarını sırasıyla;  Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur yaptı.

Sempozyumun çağrılı konuşmacısı Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yunus Eryaman sunumunu gerçekleştirdi.