II. Çanakkale Tarımı Sempozyumu Başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından üniversitemizin kuruluşunun 25. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen II. Çanakkale Tarımı Sempozyumu’nun açılışı Ziraat Fakültesi anfisinde gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 15 Aralık 2017

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Yavuz’un yanı sıra ÇOMÜ’lü idareci ve öğrenciler, çiftçiler ile şehrin tarımının paydaşı kurum kuruluş temsilcilerinin katıldığı sempozyum Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz ilki 2011 yılında düzenlenen Çanakkale Tarımı Sempozyumu’nun ikincisini düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Çanakkale’nin tarımsal potansiyeliyle ülkemizde önemli yere sahip olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer üniversitelerin toplumun en değerli kurumlarından biri olduğuna değinerek “Üniversite deyince akla hep gelecek geliyor. Bu da o eğitim, öğretim ve araştırma kurumunu değerli kılıyor. Üniversiteler, geleceğimizin sahibi olacak gençleri birçok branşta uzmanlaşmış biçimde yetiştirmeye çalışıyor” dedi.

Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ’ın Çanakkale’nin tarımda üretim potansiyeline dair bilgiler içeren bildirisinin ardından açılış töreni sona erdi.