İlahiyat Vizyon Programı, İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde Başladı

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 14.0px Times} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 14.0px Times; min-height: 18.0px}

ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi, İlim Yayma Cemiyeti Çanakkale Şubesi, Türkiye İlahiyat Tedrisatını Yardım Eden Dernekler Federasyonu ve Doğu Batı Topluluğu’nun organizasyonuyla düzenlenen İlahiyat Vizyon Programı; ÇOMÜ Çanakkale Şehitleri Yerleşkesi İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde başladı.

Yayın tarihi : 05 Mayıs 2017

İlahiyat Fakültesi öğrencisi Burak Selim’in Kuran tilavetiyle başlayan programın açılışında Türkiye İlahiyat Tedrisatını Yardım Eden Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Abdülhakim Demir bir konuşma yaptı. Demir; federasyonun kuruluş süreci ve çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktarırken vizyon programının faydalı geçeceğine inandığını aktardı.

İlahiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mirza Tokpunar; üniversite bünyesinde düzenlenen konferans söyleşi gibi etkinliklerin önemine dikkat çekerek “Üniversite demek kitap okumak, yalnız kaldığında kitap okumak değildir. Kitapta olmayan bilgiyi nerede bulurum düşüncesidir’’ dedi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise insanın çalışmak zorunda olmasının Yüce Kitabımızın gereği olduğunun altını çizerek; toplumda her şeyi devletten beklemek gibi bir kötü alışkanlığın var olduğunu söyledi.

Program, emekli vaiz Mahmut Toptaş’ın Dine İstikamet Üzere Hizmet Etmek başlıklı sunumuyla devam etti.