İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy ÇOMÜ'de Anıldı

İstiklal Marşı yazarı, Türk edebiyat ve fikir dünyasının ölümsüz ismi Milli Şair Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde anıldı. İstiklal Şairi anısına Trakya Üniversiteler Birliği tarafından Mehmet Akif Ersoy Anma programı adında dolu dolu bir programla hazırlandı. Mehmet Akif Ersoy Anma programı ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Metehan Uzun'un açılış konuşması ile başladı.

Konuşmanın ardından Trakya Üniversitesi Devlet ...

Yayın tarihi : 29 Mart 2016

Konuşmanın ardından Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Balkan Senfoni Orkestrası tarafından eşsiz bir konser verildi. Programda Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri tarafından sergilenen orotoryo gösterisine yer verildi.

Programa konuşmacı olarak katılan Milli Şair Mehmet Akif'in torunu Edebiyatçı-Yazar Selma Argon "Dedem Mehmet Akif" konulu konferansta Akif'in hayatından kesitler sundu.

Son olarak Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan sahneye gelerek "Bir Dava Adamı Olarak Mehmet Akif" konulu konuşmasını yaptı. Armağan konuşmasında Asım'ın Nesli şiiri etrafında Akif'in Milli ve manevi mücadelesini anlattı.