Kanayan Yara Doğu Türkistan Konulu Program Gerçekleşti

ÇOMÜ Yeniler Topluluğu tarafından organize edilen “Kanayan Yara Doğu Türkistan” konulu program İÇDAŞ Kongre Merkezinde gerçekleşti.

Yayın tarihi : 20 Aralık 2019

Programa ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Genel Sekreter Sami Yılmaz, kurum kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Musa Mandacı tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Yeniler Topluluğu Başkanı Tuğçe Büşra Ocak’ın konuşmasıyla devam etti.

Müslümanların birlik, beraberlik içerisinde olması gerektiğinin altını çizerek konuşmasına başlayan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat şunları söyledi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’a konuşmasının ardından TÜGVA İl Temsilcisi İsmail Demir tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

İlahiyat Fakültesi öğrencisinin “Sessiz Çığlık” şiirini okuması ile devam eden programda, Doç. Dr. Nur Ahmet Kurban ve Dr. Öğr. Üyesi Higashitotsu Kutluk tarafından Doğu Türkistan’ın coğrafi konumundan tarihsel olarak neler yaşadıklarına, günümüzde ne durumda olduklarına dair bilgiler içeren sunumlar gerçekleştirildi.