Kendi Elini Kendi Yapan Fransız ÇOMÜ'de

Kendi Elini Kendi Üreten Fransız Nicolas Huchet , InnoCampus’ün daveti üzerine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Safiye Hüseyin Elbi Konferans salonunda bir konferans verdi.

Konferansa İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, İnnoCampus yetkilileri ve kalabalık bir öğrenci grubu tarafından izlendi.

Yayın tarihi : 06 Mayıs 2016

2002 yılında, 18 yaşında geçirdiği bir kazada elini kaybeden Nicolas Huchet, Fransız Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, iyi bir protez eli karşılayamaması üzerine, 2012 yılında 3 boyutlu yazıcı ile bastığı parçalardan kendi elini yaptı. Tasarladığı devre ile elini hareket ettiren Fransız böylece adını dünya unutulmazlar listesine yazdırdı.

Konferansın açılış konuşmasını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan yaptı.

Konuşmanın ardından Nicolas Huchet kürsüye geldi.

Haber: Erkan Özavcı  Kamera&M ontaj: Hüsnü Aksoy