Genel

Lisanstan Profesörlüğe Bir ÇOMÜ’lü...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi, üniversitenin ilk fakültesi olmasının yanı sıra Türkiye’de eğitim alanında da adından sıkça söz ettiren bir kurum.  Yıllar içinde bu eğitim yuvasından binlerce öğretmen mezun oldu. ÇOMÜ, 25. Yılında hızla gelişip büyürken aynı zamanda kurumsallaşma adına da güzel örneklere şahit olmaya başladı.   Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden mezun olup yine bu üniversitede profesörlüğe kadar ...


Yayın tarihi : 17 Mart 2017
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi, üniversitenin ilk fakültesi olmasının yanı sıra Türkiye’de eğitim alanında da adından sıkça söz ettiren bir kurum.  Yıllar içinde bu eğitim yuvasından binlerce öğretmen mezun oldu. ÇOMÜ, 25. Yılında hızla gelişip büyürken aynı zamanda kurumsallaşma adına da güzel örneklere şahit olmaya başladı.   Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden mezun olup yine bu üniversitede profesörlüğe kadar yükselen bilim adamları görev almaya başladı. Bu bilim adamlarından ilki de Prof. Dr. Salih Zeki Genç.
Prof. Dr. Genç, 1994 yılında Eğitim Fakültesi’nden sınıf öğretmeni olarak mezun oldu. Aradan geçen uzun yılların ardından yaptığı başarılı bilimsel çalışmalarla birlikte geçtiğimiz günlerde de bu üniversitede profesörlüğe kadar yükseldi.
Başarılı akademik çalışmalarının yanı sıra idari görevlerini de büyük bir özveriyle yerine getiren Prof. Dr. Genç, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünü de başarıyla yürütmektedir. Prof. Dr. Salih Zeki Genç ÇOMÜ TV’ye Eğitim Fakültesi’ndeki öğrencilik yıllarından öğretim üyeliğine, öğretim üyeliğinden idari görevlerine kadar bir dizi açıklamalarda bulundu.