Meslek Yüksekokullarının Sorunları Masaya Yatırıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü toplantısı İlahiyat Fakültesi Dekanlık toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 25 Eylül 2017

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Yavuz, MEYOK Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Erdal Demir ile MYO müdürlerinin katıldığı toplantıda; okullardaki doluluk oranları, kontenjanlar ile MYO’ların sorunları masaya yatırıldı.

Öğrenci sayısının arttırılması konusunda, popülist yaklaşımlardan uzak durulması gerektiğine değinen Rektör Prof. Dr. Yücel Acer “Devlet üniversitelerinin içerisinde bulunduğu bir kıskaç var. Öğrenci sayısının arttırılması konusundaki popülist yaklaşımlardan uzak durulmalı.” dedi.

MEYOK Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu ise kontenjanlarla ilgili yaşanan sıkıntının Türkiye genelindeki tüm MYO’larda yaşanılan bir sorun olduğuna belirtti.

Öğrenci İşleri Daire Başkanı Erdal Demir ise kayıt, kontenjan ve doluluk oranlarına dair bilgilendirmelerde bulunarak “Öğretim yılı başlamadan önce YÖK’E gönderdiğimiz kontenjan sayısı 12.180 idi. Lisanslarda ilk yerleştirmelerde %97 oranında doluluk sağlamamıza rağmen özellikle meslek yüksekokullarında bu sayı ek kontenjanda %11’e düştü. YÖK’e bağlı tüm önlisans programlarında Türkiye ortalaması doluluk oranı şu anda %10. ÇOMÜ %11 seviyesinde.