Moleküler Biyoloji Ve Genetik Topluluğu Öğrenci Kongresi Başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Topluluğu’nca düzenlenen GENÇOMÜ Öğrenci Kongresi’nin açılışı Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 01 Mart 2018

Kongreye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Baysal, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Levent Genç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını topluluk başkanı Zeynep Özlem Çınar yaptı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen kongreyi ileriki yıllarda da tekrarlamak istediklerini ifade eden Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof.Dr. Kemal Taşkın, “2018 yılının Troia yılı ilan edilmesiyle öğrencilerimizden böyle bir teklif gelmesi bizleri mutlu etti” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Erdem, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünün 2013 yılında kurulmuş genç bir bölüm olduğuna değinerek “ bölümümüz ilk mezunlarını bu yıl verecek, bu vesileyle mezun olacak öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İstanbul Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Nermin Gözükırmızı’ nın sunumuna geçildi.