Tıp Fakültesi Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Önlük Giyme Töreni, İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 26 Ekim 2018

Törene, Vali Vekili Celil Ateşoğlu, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Mustafa Görün, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Ünver ile çok sayıda akademisyen, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir’in açılış konuşmasıyla devam etti.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise yaptığı konuşmada “Gerek üniversitemiz, gerekse Tıp Fakültemiz henüz çok genç. Fakat Tıp Fakültemizin, geride bıraktığı 10 yıla rağmen yol aldığı mesafe gerçekten çok yüksektir. ÇOMÜ Tıp Fakültesi, Türkiye genelinde ilk 20 Tıp Fakültesi arasına girerek önemli bir başarıya imza atmıştır.” Dedi.

Konuşmaların sonrasında müzik dinletisi gerçekleştirildi, ardından önlük giydirme törenine geçildi. Öğrenciler tek tek sahneye davet edilerek önlükleri giydirildi.

Önlük giyme töreninin ardından hekim adayı öğrenciler, Prof. Dr. Tamer Demir ile mesleğe ilk adım yeminlerini ettiler.