Uluslararası Öğrenciler Ecdadımızın Okunu Atıyor, Kültürümüz Kıtaları Aşıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın ‘’Uluslararası Öğrenciler Ecdadımızın Okunu Atıyor, Kültürümüz Kıtaları Aşıyor’’ adlı projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 17 Mart 2017

Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Proje Koordinatörü  Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Deniz Ünver, Merkez Okçuluk Kulübü Başkanı Tandoğu Yazıcı ve  bir grup uluslararası öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Proje Koordinatörü Ünver; 64 farklı ülkeden gelerek ÇOMÜ’de öğrenim gören 850’den fazla Uluslararası öğrenciye, Geleneksel Türk Okçuluğu’nu öğretmeyi ve kültürümüzü iyi bir şekilde tanımalarına katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Proje tanıtım toplantısında söz alan öğrencilerden ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı Zija Shehi ve Muhammed Atrash’ın ise görüşleri söyleydi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Proje Koordinatörü Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Deniz Ünver ve okçuluk projesine katılan bir grup uluslararası öğrenciyi makamında kabul etti. ÇOMÜ’nün uluslararası öğrencilere verdiği önemi kaydeden Rektör Acer, okçuluk sporu vesilesiyle bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Haber: Erkan Özavcı Kamera: Mahmut Ergüven Montaj: Kasım Ertuğrul

Genel Yayın Yönetmeni: Vural Bulut