Genel

Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı işbirliğinde organize edilen ‘Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali’ basın toplantısı senato salonunda yapıldı.

Toplantıya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, organizasyon komitesi...


Yayın tarihi : 08 Mart 2017
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı işbirliğinde organize edilen ‘Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali’ basın toplantısı senato salonunda yapıldı.

Toplantıya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, organizasyon komitesi başkanı öğretim üyesi Doç. Dr. Hülya Önal ile basın mensupları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer yaptı. Acer konuşmasında; Çanakkale’nin metropol olmamasına rağmen hem coğrafi hem de tarihi açıdan çok önemli bir şehir olduğunu belirterek Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali’nin Çanakkale’nin kültürel hayatına ciddi bir değer katacağını söyledi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ise Çanakkale de bir ilki gerçekleştirmenin heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan ise Tarihi Alan Başkanlığına Kısa Film Festivaline yaptığı katkıdan dolayı teşekkür etti.

Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali Organize Komitesi Başkanı Doç. Dr. Hülya Önal yaptığı konuşmada Truva Atı Kısa Film Festivali’nin Çanakkale’nin marka kent haline gelmesinde çok önemli katkısının olacağını belirterek şu ana kadar yurt içi ve yurt dışından çok sayıda eserin başvuru yaptığını söyledi.

27-28-29 Mart 2017 tarihlerinde birincisi düzenlenecek ‘Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali’ne eser gönderme süresi 19 Mart 2017’de sona erecek. Festivale katılan eserleri sanatçı ve yönetmenler Hülya Koçyiğit, Ahmet Yenilmez, Mehmet Çoban, Uğur İçbak, Nezih Orhon’dan oluşan jüri değerlendirecek. Festivalde birinciye 5000 TL, ikinciye 3500 TL ve üçüncüye 1500 TL para ödülü verilecek.