VII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi: Ülkemizi Yenilikçi Nesiller Öne Çıkartacak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin kuruluşunun 25. yılı anısına, ÇOMÜ Uluslararası Eğitim Araştırmacıları Derneği, Eğitim Fakülteleri Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği ile Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi ve Mükemmeliyet Dünya Konseyi işbirliğinde, ÇOMÜ ev sahipliğinde düzenlenen VII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi açılış töreni Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. ...

Yayın tarihi : 28 Nisan 2017

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Süha Özden ve Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Genel Sekreter Sami Yılmaz,  İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, ULEAD Başkanı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Ohio Üniversitesi’nden Prof. Dr. Douglas S. Franklin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Küçük, Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ataç ile Çanakkale Protokolü, çok sayıda akademisyen öğrenci ve davetlinin katıldığı tören; Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Oda Orkestrası’nın müzik dinletisi ile başladı.

"Kapsayıcı Eğitim: Tüm Öğrenciler İçin Kaliteli Eğitim" temalı Kongrenin açılış konuşmasını ULEAD Başkanı Prof. Dr. Dinçay Köksal yaptı.

Geçen yılki kongrenin ev sahipliğini yapan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Küçük ise kongrenin her geçen yıl daha kapsamlı hale geldiğini ve alanında saygın bir konum edinmeye başladığını ifade etti.

2017 yılını Cumhurbaşkanlığı himayesinde ‘’Türk Dili Yılı’’ ilan ettiklerini belirten TDK Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin, emek sarf etmeden ilmin olmadığını ve bu noktada eğitimcilerin katkısına çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise; Türkiye’de eğitimin kalitesini nasıl arttırabileceğimizi tartışır duruma gelmemizin gurur verici olduğunu söyledi.

Çağrılı Konuşmacı Prof. Dr. Douglas S. Franklin ise açılış töreninde gerçekleştirdiği sunumu öncesinde, Çanakkale’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tören sonunda etkinliğe katkı sağlayan protokol üyelerine ve sponsorlara hediye takdim edildi.

Katılımcıların deneyimlerini paylaşacağı, öğretme ve öğrenme yöntemlerine, eğitim projelerine ve yeniliklere, eğitim ve araştırmaya uygulanan yeni teknolojilere ilişkin son gelişmelerin tartışılacağı kongre 3 gün sürecek. Amerika, Portekiz, Saraybosna gibi birçok farklı ülkeden çok sayıda akademisyenin ve 10 tane çağrılı konuşmacının katıldığı kongrede yaklaşık 683 sunum gerçekleştirilecek.