Kültür-Sanat

11. Uluslararası Öğrenci Buluşması Gerçekleştirildi

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’nun Dünya’da 41. Ülke ve Türkiye’de 75 şehirde organize edilen 11. Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın Çanakkale etabı, Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği’nin ev sahipliği ile gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 08 Mayıs 2018

Etkinliğin açılış kurdelasını ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu temsilcisi Fatih Evran ve Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Arıcan birlikte kesti.

Ardından, öğrenciler tarafından hazırlanan ülke tanıtım masalarını ziyaret eden Rektör Acer, öğrencilerden ülkeleri hakkında bilgiler aldı. 30 Ülke Tanıtım Masasının kurulduğu fuaye alanına genç-yaşlı Çanakkalelilerin ilgisi büyüktü.

Ülke tanıtımlarından sonra sahne performanslarına geçildi. Iraklı ve Afganistanlı öğrencilerin sunumuyla gerçekleştirilen sahne programlarında salonu dolduran uluslararası öğrenciler ve davetliler hep birlikte İstiklal Marşı okudu.

Açılış konuşması için sahneye çıkan ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı Filistinli Muhammed ATRASH , sahip oldukları bilgi ile barış dolu bir dünya için çalışacaklarını söyledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Acer ise etkinliği düzenleyen UDEF ve Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği yönetimine teşekkür etti ve kendisinin de bir zamanlar uluslararası öğrenci olduğunu, yurtdışında okuduğunu dile getirerek, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu’nun desteği ile sahnelenen etkinlikte öğrenciler kendi dillerinde şiirler ve şarkılar okuyarak, gönüllerince eğlenirken, Türkmenistan ve Afganistanlı öğrenciler folklor oyunları ile büyük beğeni topladı.

Burundili öğrencinin sahne performansı ise deyim yerindeyse nefesleri kesti.

Suriyeli öğrencilerin uğurlama şarkısı ile sona eren 11. Uluslararası Öğrenci Buluşmasının sonunda katılımcılara dostluk pilavı ikram edildi.